krojenje

Radionice, tečajevi, uradi-sam i sve ostalo vezano uz samostalnu izradu

Moderator: Korwyn

Re: krojenje

Postby Korwyn » 28 Feb 2010, 01:11

Oni koji su bili na snimanju u subotu mogli su vidjeti što je prava tunika... vuna... fina i mekana... i to je tako HC čru da ne mre više... zato TOPLO preporučam VUNENE tunike... za ljetne varijante lan... poliester i keper su zli... nemojte se družiti s njima...
Ne maior poena quam culpa sit. (M.T.Cicero)

Vive gladio peri gladio.

Meum est propositum in taberna mori.

Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo.
Korwyn
Knez & urednik Grifona

Postby KOAN-TIN » 10 Mar 2010, 20:27

jooj prešlatkoooo... i beba i kapuljača!!!!
Petrić fala na iscrpnim informacijama o tkanini! Zakon!!!
Home is where the way is,
my road goes on forever....
KOAN-TIN
Kmet

Postby maya » 11 Mar 2010, 01:24

Korwyn wrote:Oni koji su bili na snimanju u subotu mogli su vidjeti što je prava tunika... vuna... fina i mekana... i to je tako HC čru da ne mre više... zato TOPLO preporučam VUNENE tunike... za ljetne varijante lan... poliester i keper su zli... nemojte se družiti s njima...

Svila je jako ugodna, pogotovo po ljetu i moze se nac po relativno povoljnim cijenama, stotinjak kuna po metru. Znam da zvuci skupo, ali bolja je za ljeto i od pamuka i od lana.
maya
Kmet

Postby Korwyn » 11 Mar 2010, 01:36

Nemam ništa protiv svile na ženama... Ovo s keperom i inim je išlo muške... :)
Ne maior poena quam culpa sit. (M.T.Cicero)

Vive gladio peri gladio.

Meum est propositum in taberna mori.

Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo.
Korwyn
Knez & urednik Grifona

Postby Galadonel » 28 Mar 2010, 14:46

5ra wrote:apdejt: upravo sam se vratila iz kupovine tkanina, i pronašla sam prezakon dućan u kojem ima debelog kepera savršenog za tunike za našu cijenjenu gospodu, i to u svim mogućim bojama po genijalnoj cijeni od 23,50 odnosno 25,90 kn za metar! također, pronašla sam 100% vunenu tkaninu za haljinu, cijena je 42 kn za metar, kao i malo deblju takvu tkaninu za plašt. osim što je povoljno, dobila sam i popust, pa sam tako tkaninu za plašt platila 69.50 kn po metru, a ovu za haljinu su mi dali po 25, 90, kao popust zbog količine koju sam kupila (4m jedne i 5,70m druge)!!! osim toga, imaju ogromnu ponudu materijala tipa žutica, muslina i svile za velove i ogroman izbor kepera i vunenih tkanina! lan također drže, ali ga momentalno nije bilo.
najtoplije preporučam, ima sve potrebno za zmajovske šopinge, plus vrlo simpa prodavače (da, svi su dečki tam, i to jako simpa)!! :drink:
dućan se zove Tkanina i pribor, a nalazi se u Boškovićevoj 15 (ulica preko puta traumatološke, 100 m od križanja, na desnoj strani). jupiiiii! :-D

Predlažem također dućan u staroj vlaškoj. Na tramvajskoj stanici - vončinina. Tamo već neko vrijeme imaju popust od 40% na sve tkanine. plus još ako plaćate gotovinom....
Prekjučer sam si tamo kupio 2 m nekog wannabe lana (dosta prozračnije), za 60 kn. Taj materijal mi se inače čini super za neke lagane ljetne plašteve npr. Jako prozračno i radi sjenu.
IZVRŠITELJ NAUMA FIĆINOG
Galadonel
Kmet

Previous

Return to Goblinova radionica